Πανέμορφο γραφικό χωριό πάνω στον περιφερειακό δρόμο, 95περίπου χλμ από Χαλκίδα 14 από Λίμνη κ’ 20 χλμ από την  Αιδηψό. Χτισμένο μέσα σ’ ένα  τόξο που σχηματίζουν τα πευκόφυτα βουνά Τελέθριο κ’ Καβαλάρης, στην καρδιά ενός τεράστιου ελαιώνα που ενώνει τους πρόποδες του βουνού με τη θάλασσα, προικισμένο από τη φύση με μια ατελείωτη σε μήκος παραλία με καθαρά βαθυγάλανα νερά κ΄ με ένα ονειρικό ηλιοβασίλεμα, που σας συνεπαίρνει κ’ στολισμένο επιπλέον από την ιστορία από το αρχαίο μαντείο 6ο -5ο ΠΧ αι., (12 χλμ έξω από το κέντρο του ) κ’ από το επιβλητικό Πυργοκάστελο (1255) που δεσπόζει στο κέντρο του χωριού δίκαια κάνει τις Ροβιές έναν αγαπημένο προορισμό.
Οργανωμένη σ’ένα μέρος της αλλά κ’ παρθένα η τεράστια παραλία της ενδείκνυται για τα πάντα. Καφετέριες, ουζερί, ταβέρνες κ’ υπέροχα καταλύματα την επανδρώνουν . Σε μόλις 5’ λεπ. από το χωριό το οργανωμένο καμπινγκ λειτουργεί με θετικό πρόσημο για όλους, αλλά κ’ η φημισμένη ανδρική μονή Οσίου Δαυίδ του γέροντος έρχεται να δώσει άλλη αιχμή στην περιοχή κ’ παράλληλα με τη νεοσύστατη γυναικεία Μονή Αγ. Ειρήνη τη Χρυσοβαλλάντους προσθέτουν ξεχωριστά σημεία αναφοράς για τον Θρησκευτικό τουρισμό, που ενισχύεται επιπλέον με τις εγκαταστάσεις.
Στις Ροβιές, επίσης υπάγονται οι εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς οικισμοί Αγιαννάκος, Παλαιοχώρι, Δαμιά, Καλαμούδι κ’ Δρυμώνας με το πανέμορφο κ φημισμένο φαράγγι του Δρυμώνα..

Copyright @ Polisin 2021